daengazzli.com

Arkib 07/2019

Bring Optimism Nurture Dreams B O N D merupakan program sukarelawan di bawah Exco Pembangunan Mahasiswa PMFSK

[Bring Optimism, Nurture Dreams]
B.O.N.D merupakan program sukarelawan di bawah Exco Pembangunan Mahasiswa, PMFSK. Program ini bertempat di Pusat Transit Gelandangan, KL (PTGKL).
Objektif program termasuk menjalinkan kerjasama bersama PTGKL dan menyemai sifat kesukarelawanan dalam kalangan pelajar FSK.
Para sukarelawan juga terlibat bersama dengan barisan organisasi B.O.N.D yang sungguh komited.
Yang kurik itu kendi,
Yang merah itu saga
Yang baik itu budi
Yang indah itu bahasa
Nantikan update daripada kami esok.
#bringoptimism
#nurturedreams
#werisebyliftingothers
#PMFSK1718
#MemperkasaIdentiti
#MembinaKomuniti

Pengumuman Majlis Majlis Ilmu di MASJID AL RIDHUAN HULU KELANG Selangor

Pengumuman Majlis Majlis Ilmu di MASJID AL RIDHUAN , HULU KELANG , Selangor
Semua jemaah yang mulia dijemput hadir ke majlis ilmu yang disediakan seperti info di bawah :
???????
? SABTU
? 31 MAC 2018
⏰ 7.45 pm
CERAMAH PERDANA selepas solat Maghrib bersama USTAZ AHMAD RIZAM GHAZALI , Mudir Madrasah , Darul Atiq
???????
? AHAD
? 1 APRIL 2018
⏰ 9.00 am - 10.30 am
KULIAH DHUHA MUSLIMAT bersama Ustazah Norhafizah Musa , tafsir Al Quran
⏰ 10.30 am - 12.00 pm
Kuliah DHUHA UMUM JEMPUTAN bersama Ustaz Syed Putra Haizam Al Shahab
???????
Program KHAS - Extended session
( almost 3 hours )
? SABTU
? 7 APRIL 2018
⏰ 10.00 am - 12.45 pm
IBRAH SURAH YASIN , Dahsyatnya Pemuda didalam Surah Yasin Itu bersama USTAZ SYAARI ABD RAHMAN , panel Radio IKIM
Mohon jemaah tidak uzurkan dan azam hadir dan mohon jasabaik untuk sama sama bantu war war.
Jazakallah khairaan.
???????
PS / Sila rujuk poster yang dilampirkan.
Mohon pakat bantu sebarkan..

Kelas harini membuatkan saya terkesan Bila ustaz soal Bagi satu hadis yang ingat

Kelas harini membuatkan saya terkesan:
Bila ustaz soal " Bagi satu hadis yang ingat"
☆☆ Otak tiba-tiba blur, mungkin kerana terkejut disoal semua jadi tak ingat. Tercunggap-cunggap cuba ingat matan penuh.
Ini menunjukkan saya banyak menulis hadis tapi tidak hafal dan tidak cuba untuk ingat! Dulu hafal hadis tapi sudah lupa... Banyak tulis tapi lupa menunjukkan kita tidak aplikasi!
Sebagai pengkaji, bukan setakat menulis hadis tapi ingat ??
Sangat aib pelajar agama tak hafal hadis ??

Pastinya selama setahun ini ada salah kata salah status salah tafsir salah makna yang pernah saya lakukan

Pastinya selama setahun ini ada salah kata, salah status, salah tafsir, salah makna yang pernah saya lakukan ?
Maaf lahir batin ya teman dan sahabat semua di FB.
Selamat Idul Fitri 1439 H.
Taqabbalallahu minna waminkum.
Semoga Allah mempertemukan kita kembali dengan Ramadhan tahun depan.
------------------------------------------------------------------------
(Orang-orang yang bertakwa adalah) mereka yang menafkahkan (hartanya) baik di waktu lapang maupun sempit dan orang-orang yang menahan amarahnya serta (mudah) memaafkan (kesalahan) orang lain. Allah menyukai orang-orang yang berbuat kebajikan. [QS Ali-Imran: 134]
Pic: dibikin di Canva, tapi pakai foto jepretan sendiri kok ?

BUKIT PASIR DESERT SAND DUNES GURUN AHQOF Bagaimana dan Bila terbentuknya PADANG PASIR yang kering dan tandus

BUKIT PASIR
DESERT
SAND DUNES
GURUN
AHQOF
Bagaimana dan Bila terbentuknya PADANG PASIR yang kering dan tandus? Pasca banjir besar dan perubahan bentuk MUKABUMI.
Manusia sebagai punca mengundang BENCANA. Bukan salah dinosaur.
Kawasan GURUN kembali menjadi SUBUR menjelang KIAMAT. (Hadis)
GLOBAL WARMING sering bergema sebagai sesuatu yang MENAKUTKAN sebagaimana manusia pernah ditakutkan tentang Y2K. Siapa ambil kenuntungan dari KETAKUTAN GLOBAL?
Kecairan AIS KUTUB menjadi asebab kesuburan Padang Pasir seluruh MUKABUMI. Kenapa ini tidak disebut?
(Tectonic plates, Greenland dan Antarctica)

Assalamu Alaikum Wr Wb Doa untuk Palestina Gaza Semua Kaum Muslimin

Assalamu Alaikum Wr.Wb
Doa untuk Palestina, Gaza & Semua Kaum Muslimin.
Allahumma harriril muslimiina fi Ghazzah
Ya Allah bebaskan kaum Muslimin di Gaza
Ya dzal jalaaali wal Izzah
Wahai pemilik Keagungan dan Kemuliaan
Allahumma Fukka asrohum
Ya Allah lepaskanlah yang tertawan dari mereka
wasyfii mariidhohum, waksyif kurbatahum.
Sembuhkan yang sakit, lenyapkan derita mereka
Allahumma Baddil khowfahum amnaa...
Ya Allah tukarlah rasa takut mereka dengan rasa aman
Ya dzal jalaaali wal Izzah.
Wahai pemilik Keagungan dan Kemuliaan
Allahumma aizzal islaama wal muslimiin
Ya Allah muliakan Islam dan kaum Muslimin
wa adzilla syirka walmusyrikiin
Hinakan syirik dan kaum Musyrikin
wa Dammir a'daaa ddiin
luluh-lantakan musuh-musuh agama ini
wahmi hauzatal islama wajma' kalimatal muslimiina alal haq. Ya Rabbal Aaalamiin....
Jagalah kedaulatan Islam, satukan kalimat kaum Muslim dalam kebenaran Wahai Tuhan seru sekalian alam....
Aamiin Allahumma Aamiin

Alumni Al Azhar jangan hadiri pengajiannyya

Alumni Al Azhar, jangan hadiri pengajiannyya??!!!
Itulah pesan tersirat, bahkan sesekali secara terus terang disampaikan pada beberapa majlis pengajian yang ditayangkan di Youtube. Di antara alasannya bahwa akidahnya diyakini SESAT karena mengikuti Asya'iroh dan Maturidiah, kemudian kualitas keilmuannya dianggap lemah karena tidak diwajibkan kuliah dan tidak banyak majlis-majlis pengajian, dsb.
Tanggapan saya.
Selaku orang yang berafiliasi kepada Al Azhar dalam cara memahami agama dan menjalankannya.
*Yaa santai saja,,,,
sepenuhnya biarlah masyarakat yang menilai, apakah saya dan rekan-rekan Alumni Al Azhar sesat ?? dan tidak berkuwalitas ?. sebelum nantinya Allah SWT yang akan memberikan penilainnya.
*Yang pasti saya menasehati diri sendiri dan seluruh Al azhariyyin berbuatlah yang terbaik dan semaksimal mungkin, mulai sejak proses mencari ilmu(تحمل) sampai saat terjun di masyarakat untuk menabarkan cahaya agama yang moderat dan berakhlak (اداء).

Sokong Dan Bantu Usahawan Bumiputera Video kena tonton supaya masalah anda selesai

Sokong Dan Bantu Usahawan Bumiputera
[Video]kena tonton supaya masalah anda selesai.
"Rasa sakit kepala, migrain, lenguh badan, lenguh kaki, mai kita buat bekam sunnah.. insya Allah sembuh.. ADMIN dah repeat banyak kali dan rasa lebih sihat dan bertenaga..."
Rawatan ni untuk lelaki dan wanita pun ada juga.
Kelas AlQuran pun ada untuk anak2 anda..
Sebelah pejabat FirshaTravel Tours ja..dekat Pasar Awam Penanti.
Nak tau secara lanjut boleh hubungi :
Us Ammar : 018-466 9778
Ustzh Shuhada : 017-548 7417
Atau boleh tgk fb dan page depa di
Rawatan Bekam Sunnah Penang [page]
Pusat Rawatan Hijamah Binanj [fb]
by #FirshaTravelFrendsAndClub

Empat tahun berniaga dah 5 kelas bisnes kak lin attend tapi tu belum lagi kelas online

Empat tahun berniaga, dah 5 kelas bisnes kak lin attend tapi tu belum lagi kelas online. Ikutkan jumlah tu sikit bebenar, kalau nak dibandingkan dengan orang lain every month top up ilmu.
Actually ilmu bisnes tu penting, setiap kali pergi kelas bisnes mesti akan nampak lompang2 yang perlu perbaiki.
Tapi jangan letak harapan bila join kelas bisnes, sale uolls akan melonjak tinggi. Itu wrong perception. Sale, rezeki semuanya terletak di atas kuasa Allah. Tapi cuma berapa ramai yang yakin tentang statement tu..? Tak heran ada orang bisnes taksub pergi kelas & bergantung sale mencanak naik tanpa patuh perintah Allah.
Bab solat ramai yang kantoi, ramai yang ambil mudah. Kadang2 pergi seminar bisnes, motivator beri talk dari zohor sampai lah hujung waktu asar. Habis talk terkedek2 anak murid pergi solat terkejar waktu. Kesian..
Tu belum lagi yang memang tak endah dengan waktu solat. Mudah, beri alasan "tak sempat nak solat". Habis seminar tinggi pasang angan2 nak sale berjuta. Memang idok la nak berjaya kalau solat pun berat nak buat.

Assalamualaikum wbt Selamat sejahtera dan Salam 1 UniSZA Utusan Kasih Majlis Kolej Kediaman MKK UniSZA

Assalamualaikum.wbt.
Selamat sejahtera dan Salam 1 UniSZA...
Utusan Kasih Majlis Kolej Kediaman (MKK) UniSZA.
Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat dan sejahtera.
Untuk makluman semua warga Kolej Kediaman UniSZA:
Jika anda mempunyai sebarang permasalahan berkaitan Kolej Kediaman, sila hubungi Pejabat Kolej Kediaman dengan kadar segera melalui saluran yang ditetapkan.
Jika sekiranya anda mempunyai aduan/cadangan/info berkaitan Kolej Kediaman UniSZA, anda boleh menghubungi Felo bertugas atau wakil MKK UniSZA:
PRESIDEN MKK: Syahmi 014-8386184
YDP MKK A (Blok Lama Perempuan): Haslina 014-5007406
YDP MKK B (Blok A-I): Nadiah 011-19986126
YDP MKK C (Blok J-Q): Afiq 019-9997326
YDP MKK D (Kampus Perubatan): Amirsyarifuddin 012-6269341
YDP MKK E (Kampus Tembila): Habib 013-5830578
Juga disertai dengan nombor Felo Kolej Kediaman UniSZA.
FELO:
Cik Roslinda (MKK A) : 019-4118948
En. Fauzan (MKK B) : 013-9791886
Ustaz Akila (MKK C) : 019-9192475
Cik Siti Aishah (MKK D) : 013-9415721
En. Suhaimi (MKK E) : 014-5054200
Semoga mendapat perhatian dan kerjasama daripada semua warga Kolej Kediaman UniSZA.
TALIAN
Pejabat Keselamatan (KGB) : 09-6688663
Pejabat Keselamatan (K.PERUBATAN : 09-6275719/5755
Pejabat Keselamatan (TEMBILA) : 019-9941780
Pusat Perubatan UniSZA (KGB) : 09-6688735
Pusat Perubatan UniSZA (K.PERUBATAN) : 09-6275758
On-Call Emergency (KGB) : 013-9804946
On-Call Emergency (TEMBILA) : 012-7199435/017-9208279
#MKKABCDE
#MKKUNISZA
#UniSZAPastiTahu
#MenyatukanPenghuniAktif
~Save&Viralkan~