daengazzli.com

Arkib 05/2019

Memandangkan minggu lepas saya dapat baaanyak sangat respon yang reply email nak belajar pasal affiliate marketing

Memandangkan minggu lepas saya dapat baaanyak sangat respon yang reply email nak belajar pasal affiliate marketing..
.
Saya EXCITED!
.
Saya nak bagitahu siap-siap..saya & partner saya akan buat kelas hands on praktikal ajar tentang affiliate..
.
Yup! macam mana nak jana side income konsisten at least RM500-RM2000 sebulan dengan bisnes affiliate.
.
Dari simple basic step sampai teknik advance..
.
Setakat perbincangan kami, kelas ni akan diadakan selama 2 hari..sebab banyak topik yang kita akan go detail bersama2.
.
Bila & dimana? InsyaAllah pertengahan April..
.
So kalau anda betul-betul berminat nak jana side income at least RM500-RM2000 sebulan
melalui affiliates, dan nak kami berdua ajar anda face to face selama 2 hari..
.
..Simpan duit untuk yuran siap-siap ;)
& tunggu next update detail dari saya ok

UPDATE Semalam hari pertama si Nur ni henjut komisyen affiliate RM166 tengahari ni dah naik ke RM218

UPDATE
=======
.
Semalam hari pertama si 'Nur' ni henjut komisyen affiliate RM166, tengahari ni dah naik ke RM218. Punyalah laju...
.
Lagi sekali nak bagitahu, dia ni cuma guna 1 teknik promosi simple yang saya ajar, very straight forward.
.
Teknik ni jugak nanti salah satu yang saya akan ajar di dalam Kelas Affiliate Hero kepada hero heroin affiliate hujung minggu ni.
.
Jangan kata teknik simple jer, sampai teknik advance pun saya & sahabat saya akan share & ajar (sebab tu kelas ni 2 hari)
.
InsyaAllah cover complete.
.
.
.
.
So kalau anda minat, & ada kesungguhan nak belajar, tengok detail & daftar melalui link yang saya tempek kat komen 1st ok. :D

Sebelum Dr Zakir Naik lagi saya dah usulkan benda yg sama dah lama dah tapi takde sape pun dengar

Sebelum Dr Zakir Naik lagi saya dah usulkan benda yg sama, dah lama dah tapi takde sape pun dengar... ?
Tandaan: Hakikatnya PAS adalah parti serpihan UMNO dan hakikat yang lebih indah lagi bahawa PAS dan UMNO adalah pengasas BN. Berpisah kerana merajuk barangkali. Tautlah kembali cinta kita seperti dahulu yang pernah kita bina.
Jika PAS melihat UMNO kurang islamik, dakwahlah baik-baik dan bijak. PAS kan ramai pendakwah yang hebat. UMNO itu Islam. Saudara. Janganlah kasar sangat dakwahnya sesama saudara.
Dengan Firaun pun Allāh perintahkan Musa cakap lemah-lembut. Sedangkan UMNO bukan Firaun dan PAS bukan Musa. Bahkan semua umat Islam wajib bersatu di bawah satu parti sahaja.

Assalamualaikum wbt Adalah dengan ini kami di peringkat Dppk mewakili PAS Kawasan juga PASTI Bagan Datuk sukacitanya pihak kami berbesar hati menjemput tuan puan beserta keluarga untuk hadir meraikan majlis

Assalamualaikum wbt. Adalah dengan ini, kami di peringkat Dppk mewakili PAS Kawasan juga PASTI Bagan Datuk, sukacitanya pihak kami berbesar hati menjemput tuan/puan beserta keluarga untuk hadir meraikan majlis :-
Rumah Terbuka & Jamuan EidulFitri 1439/2018 peringkat PAS & PASTI Kawasan Bagan Datuk yang akan berlangsung seperti mana butiran berikut :-
● Tarikh : 6 Julai 2018/ 22 Syawal 1439
● Hari : Jumaat
● Masa : 3. 00 ptg - 6 .00 ptg
● Tempat : Markaz Tarbiyah PAS Kawasan Bagan Datuk, Selekoh ( sebelah SMK. Tun Abdul Razak, Selekoh @ STARS )
■ Tetamu jemputan Khas :
- AF. Ustaz Sallehin b. Mukhyi [ AJK PAS Pusat / PJ PAS Negeri Selangor ]
- Tn. Hj. Azhar B. Rifaie [ Setiausaha BP PAS Negeri Perak ]
InsyaAllah..pelbagai menu hidangan istimewa disediakan untuk para tetamu serta hadirin. Juga ada persembahan khas raya oleh anak-anak PASTI serta sumbangan duit raya kepada kanak-kanak. Tambahan persembahan teristimewa..aluan kesenian kompang jawa Sg. Tiang Dadat turut menyerikan majlis. InsyaAllah.
Semoga kehadiran tuan/puan akan menyerikan, memeriahkan juga menambahkan keberkatan majlis.

seorang pakcik tua yang berpengalaman menguruskan para asatizah mengajar di masjid surau bercerita tentang betapa susahnya nak cari orang yang ikhlas mengajar

seorang pakcik tua yang berpengalaman menguruskan para asatizah mengajar di masjid surau bercerita tentang betapa susahnya nak cari orang yang ikhlas mengajar...
pakcik tu kata,ilmu ada,cakap sedap,harga tinggi..orang kg,kais pagi makan pagi,mana ada duit...tp mereka juga pengikut Nabi Muhammad Saw yang berhak di curahkan ilmu...
seorang yang bersama kami menjawab,satu,ust ust juga perlu makan dan minum,dan kedua,tu kerja majlis agama..
saya menjawab,rezeki milik Allah,jangan jual agama dan ilmu itu amanah...
tok guru saya pesan,mengajar itu periuk nasik akhirat...benda ibadat jangan jual dengan dunia

Teringat saya sepotong syair Arab yang indah dan menjadi Peribahasa Arab juga

Teringat saya sepotong syair Arab yang indah dan menjadi Peribahasa Arab juga;
إن كان بيتك من الزجاجة
فلا ترم بيوت الناس بالهجارة
"Bila rumahmu dibuat dari kaca. Maka jangan lempari rumah orang lain dengan batu."
Penjelasannya;
Betapa, ramai manusia kini sering berbuat sebaliknya.
Memperbuat tanpa menilai sesuatu dengan tidak sewajarnya. Hingga akhirnya terpalit apa yang diperbuatnya itu ke atas dirinya sendiri.
Dalam bahasa mudahnya, kita sebagai manusia tidak perlulah manjadi penghukum terhadap sesuatu melainkan menebarkan penjelasan yang sepatutnya.
Ya, sebenarnya dakwah itu mudah bagi mereka yang menikmati dengan sesungguhnya kerana Allah.
Salam Ramadan
Teruslah memburu Lailatul Qadr.

16 Mei tarikh yang sangat bermakna buat semua anak murid

16 Mei, tarikh yang sangat bermakna buat semua anak murid.
Tanpa CIKGU siapalah kami.
Dalam family sendiri pun ramai bergelar guru.
Baba Samidah, Mama Yusaida Hj Yusof, Maktam Zafiah, Moksu Zaidah dan juga adik saya Farhain Sallehuddin.
Selamat Hari Guru untuk semua ahli keluarga dan cikgu-cikgu saya dari tadika di Kluang, Convent Kluang, Convent Johor Bahru, SK Setia Wangsa, Convent Batu Pahat, SMT Tanjung Puteri, dan UTHM.
Tak lupa juga kepada SEMUA cikgu-cikgu tuition saya.
SELAMAT HARI GURU.
ONCE A TEACHER, ALWAYS A TEACHER.
Love.
See Translation

29 HARI JUS UNTUK CANTIK SLIM DAN BERTENAGA

29 HARI JUS UNTUK CANTIK, SLIM DAN BERTENAGA
Nak kekal cantik, slim dan bertenaga sepanjang ramadhan? Minum jus waktu berbuka.
DAY 5
1. 1 cawan hirisan mangga lemak manis
2. 1 biji buah oren
3. 3-4 cawan air
Kisar dan minumlah!
Ps: Tak perlu tapis. Boleh masuk dalam peti untuk sejukkan.
Selamat memasak dan membeli juadah berbuka di bazar ramadhan.
Esok cikgu kongsi resipi jus lain pula yee.
PS: 24 hari saja lagi untuk cantik dengan SKIN CARE HOMEMADE. Jom beli EBOOK pakej istimewa.

SELAMAT HARI LAHIR BUAT MAK YANG TERSAYANG Terima kasih kerana membesarkan kami dan mengajarkan kami erti KESUSAHAN BERTUHAN Alhamdulillah dengan kesusahan itu dapat menjadikan kami insan yang bersyukur dan sentiasa menghargai nikmat yang Allah swt berika

SELAMAT HARI LAHIR BUAT MAK YANG TERSAYANG - Terima kasih kerana membesarkan kami dan mengajarkan kami erti " KESUSAHAN & BERTUHAN" ...Alhamdulillah dengan kesusahan itu dapat menjadikan kami insan yang bersyukur dan sentiasa menghargai nikmat yang Allah swt berikan. Walau dimana kami berada.
Tanpamu siapalah kami diatas muka bumi ini. Tanpa doamu tidak tahu lagi...makbul atau tidak doa kami sendiri.
Kesempatan ini kami ingin mendoakan agar ( MAK ABAH ) dirimu dipanjangkan umur dalam ber ibadah, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan tubuh badan dan sentiasa berada dalam rahmat Allah.
Allahumma Amin.

By Ahmad Taufiq Zein PELANGI KEHIDUPAN Pantulan cahaya pelita menghias lengkungan mendatang

By: Ahmad Taufiq Zein
"PELANGI KEHIDUPAN"
Pantulan cahaya pelita menghias lengkungan mendatang
Di antara kepulan arakan awan pekat yang menghadang
Meskipun demikian langkah-langkah maju terus menerjang
Itu-lah kehidupan, singgah putaran waktu bagai gelombang
Tiada perjanjian hari-hari mampu terus senyum dan senang
Kehidupan ya kehidupan sebuah proses tuk erat dipegang
Proses sebuah skenario Tuhan yang tak bisa diterawang
Akan kemana kaki ini melangkah suka dan duka sekarang
Harapan pun menghampiri rasa suka saja dipandang
Namun, duka-pun berhak bercengkrama, sayang...
Bak pelangi di atas sana indah sebab bukan satu warna
Keindahannya karena keragaman merajut segalanya
Karena dimanapun semua akan menyaksikannnya
Baik suka dan duka tetap saja simpati di dada
Sebab tidak ada lagi aling-aling penutup mata tuk membuka
Itulah "Pelangi Kehidupan" ia hadir di alam semesta
Yang selalu berputar sesuai ketentuan yang ada
Dimana ia tampak dan berlabuh keniscayaan punya
Sejuta jejak-jejak langkah tuk dikenang dan dibaca
"Pelangi Kehidupan" kini ia datang dipangkuan
Keterbukaan sebuah pengakuan dituangkan
Melalui potret tuk dipajang sebagai lukisan
Kehidupan suatu perjalanan hidup di lingkaran
Yang penuh lika-liku warna keragaman
Yang tak lepas dari perjuangan dan pengorbanan
Yang nantinya akan menjadi kenangan
Di masa mendatang sebagai revolusi yang lebih nyaman...