daengazzli.com

Arkib 04/2018

Ishhh ishhh ramai rupenye belum pernah makan TEMPE MASAK KICAP ni

Ishhh ishhh ramai rupenye belum pernah makan TEMPE MASAK KICAP ni. Rugiii oii.
Dulu Kekna pun first time makan dari air tangan mak mentua Kekna.
' Mak, mak masak apa ni? '
'Tempe masak kicap. Feveret anak2 semua suka masakan ni. '
Lepas tu kami makan. Kekna rasa lah tempe masakkk kicap tu. Ohohoii sedapnyaa. Bertambah tambah nasi Kekna makan. Sempat lah korek2 resepi dengan mak mentua.
Bahan - bahan :
Tempe ( ikut sukahati lah nak banyak mana )
Bawang kecik merah 4 biji
Bawang putih 4 ulas
Asam keping ( ni Kekna ganti ngan limau kasturi )
Kicap
(Nak lagi sedap boleh letak ikan bilis goreng sekali )
Cili api ( kalau suka pedas boleh letak banyak sikit. )
Cara2 nak masak uols tengok sampai habis . Jangan skip. Rugi. Anak2 pun suka makan ni. Mak Kekna pun terjebak dah. ?

Perbanyakkan mengingati mati kerana ia akan menghilangkan rasa cinta terhadap dunia

Perbanyakkan mengingati mati kerana ia akan menghilangkan rasa cinta terhadap dunia.
Firman Allah SWT :
" Kemudian , sesungguhnya kamu sesudah itu akan mati. "
[ Surah Al - Mu'minun 15 ]
Salam Jumaat. ❤️

Tiub ke berapa entah saya ni pakai

Tiub ke berapa entah saya ni pakai. Kalau dah leper camtu maknanya picit camana pun dah habis dah. Kena bukak kotak baru la pulak kan ? ~ Puan Dila Mubarak
Medil ni sangat2 bestt. Ni pengguna da ke berapa bagi feedback positif. Alhamdulillah.
Tqsm Pn. Aisyah Dodin atas prkongsian ini ?
Nak info atau risik2?
Tekan je link ni laju2 okies.
www.wasap.my/601123179652 . Tq. :)
@mamadil_ampang
#MEDILskincare
#MAMADIL
#SemuaBerdaftarKKM
#BolehCheck
#BolehHantarLab

Siapa yang berminat kerja ngan Kekna? Gaji basic RM 900

Siapa yang berminat kerja ngan Kekna? Gaji basic RM 900. Lokasi Ampang.
Free sekotak susu rizqi setiap bulan. ?
Syarat - syarat :
Wajib tutup aurat
Nak wanita je
Solat 5 waktu
Jenis yang sabar dan rajin.
Waktu kerja 10 am - 5 pm. Isnin sampai Jumaat sahaja. Yang berminat boleh hantar resume di email ni ye nasatulaliena@gmail.com.
Tq. ?

Kekna dah pernah up testi ni

Kekna dah pernah up testi ni. Tapi nak up lagi. ? Eh suka hati kome lah. ?
Kak Hifzan ni umur 34 tau. Dah ada dua orang anak. Dia ni guru sekolah.
Sebelum ni, dia ada masalah kulit berminyak. Rasa berjelumuih je. Rimas muka berminyak ni. Dah macam minyak masak tu kita tepek tepek kat muka. Muka dah lah berminyak, lepas tu nampak pulak kusam. Nampak tak berseri. Kadang2 rasa macam nak menyorok je dari cik suami. Muka ni pulak berjerawat. Kiranya 3 in 1 lah. Berminyak, kusam, jerawat. Aduhhh stress! Bukan ada masalah kulit muka je, Kak Hifzan ni pun ada masalah berat badan. Nampak gemuk. Dulu saiz S je tapi dah tukar jadi saiz XL. Jauhnya beza. Rasa down sangat sampai terduduk mengenang nasib diri. Risau pun ye jugak. Takut cik suami pasang tayar spare. Kak Hifzan ni pun ada masalah sakit lutut tau. Rasa lutut tu terketar ketar bila nak berjalan. Kalau dah sakit lutut, macammana lah nak gi shopping kan.
.
Sebab dah tak tahan sangat dah ngan masalah Kak Hifzan tu, Kak Hifzan cuba amek Susu Rizqi awal tahun hari tu. Saja je cuba2 minum. Tapi Kak Hifzan tak konsisten sangat waktu tu. Nak cantekk ofkos lah wajib kena konsisten kan. Start konsisten balik bulan 7 hari tu. Medil Skincare dia dah pakai dah awal2 launch bulan 6 ri tu. Women love bulan 9 baru start amek.
.
Alhamdulillah sekarang ni kulit muka dah tak kusam dan berminyak dah. Nampak makin berseri seri dan cantikkk. Jerawat pun dah tak hinggap di pipi comel tu dah. Hari2 rasa diri ni makin lama makin cantekk. Fefeeling princess pulakk. Bila ngan suami dah ada keyakinan tak macam dulu. Berat badan pun dah capai target macam yang Kak Hifzan nak. Dia main 50- 70 kg je. Dah boleh pakai baju saiz S yang dulu. Cincin tunang yang dulu2 ketat di jari dah makin longgar dah. Kalau tengah buat kerja tu kadang2 dia tertanggal sendiri. Yeppii! Happy sangat. Rasa macam nak lompat bintang. Lutut pun dah tak sakit .
Kak Hifzan sangat2 berpuas hati dengan Mamadil sampai decide terus nak jadi ejen jugak tahun ni.
Lain benor kan wajah nya tu? Sebelum n selepas? Macam tak percaya pula.

Ok Kekna nak buat sesi perkenalan semula

Ok Kekna nak buat sesi perkenalan semula.
Rupenya ramai tak tahu Kekna ni stokis. Maknanya tak kuat lagi lah pb aku ni ye. Ahakss. ?
Nama penuh Kekna, Nur Nasatul Aliena. Kekna ada seorang puteri.
Tahun 2016 Kekna start jadi ejen Mamadil. Januari 2017 Kekna kena pecat. Rupe rupenya dapat jadi stokis. Stokis Mamadil Ampang.
Kekna ada 24 orang ejen sekarang ni. Terengganu, Perak, Kedah, Pahang, Johor, KL, Selangor. So far negeri lain tak de lagi. Mungkin akan menyusul di kemudian hari. Doakan Kekna ye.
Kekna ada 3 orang ejen yang dah dapat jana untung bersih sebanyak 4 angka sebulan. InshaaAllah yang lain akan menyusul. Doakan kami ye.
Siapa sini baru follow Kekna angkat ketiak sikit boleh? ?

Resepi Kari Daging Speselss Pengikat Hati Suami~ (tanpa santan), Bahan2 dia :, Cili api, Halia, Bawang putih , Bawang merah, Rempah kari ayam ,...

Resepi Kari Daging Speselss Pengikat Hati Suami~ (tanpa santan)
Bahan2 dia :
Cili api
Halia
Bawang putih
Bawang merah
Rempah kari ayam
Asam keping
Kiub ayam knorr
Kentang
Daging
Garam dan gula secukup rasa
Cara2 nak masak boleh tengok di video ye. Selamat menonton. ❤️
Jangan lupa tekan butang share . ?

Kekna nak masak kari daging ni

Kekna nak masak kari daging ni.
Kalau mak abah datang umah Kekna pelawa dorang makan dorang puji sedap tau. Abah Kekna cerewet sikit. Kalau dia kata sedap tu maknanya betul lah kan?
Kari daging Kekna buat ni spesel sikit. Kekna tak letak santan. Ahaa. Simple2 tapi sedap. Boleh lah tambat hati cik suami dan mak mentua tu kan. Ehee. Ada yang nak tahu ke resepi nya? ?

Maaf terpaksa tangguh untuk announce pemenang cabutan bertuah untuk pembeli Mamadil tu

Maaf terpaksa tangguh untuk announce pemenang cabutan bertuah untuk pembeli Mamadil tu.
Sebab ingat macam nak buat live. Tapi belum bersedia lagi. Kepala masih rasa berat. Selesema pun ada sikit. inshaaAllah nanti Kekna nak announce Kekna update korang. Doa banyak2 supaya nama uols terpilih ye ❤️

Tahun lepas Kekna pernah doa,, Ya Allah Kau tambahkan lagi rezeki aku supaya dapat bagi reward tiap2 bulan pada ejen2 ku

Tahun lepas Kekna pernah doa,
Ya Allah Kau tambahkan lagi rezeki aku supaya dapat bagi reward tiap2 bulan pada ejen2 ku.
Minggu lepas Kekna tunjuk gambar reward yang Kekna nak hadiahkan untuk top ejen penutup bulan April ni pada suami.
Suami kata ' mahalnya ayang sampai 4 angka hadiahnya '
' Takpelah abang. Ejen2 ayang dah banyak berkorban buat sales. Biar mereka rasa dihargai. Duit banyak2 kita ada buat apa kalau langsung tak dapat nak bahagiakan ejen2. Alhamdulillah dengan rezeki yang ada sekarang ni. ' tiba2 air mata Kekna menitik.
Suami angguk2. ' ye ye betul lah apa ayang cakap tu. '
Maaf korang takde rasa pun nak menunjuk. Cuma Kekna appreciate sangat mereka. Selalu ada waktu Kekna rasa down. Waktu Kekna senang. Kalau Kekna krik2 dorang tanya khabar. Alhamdulillah. :)
Sekarang pun air mata senang menitik bila baca balik status ni. Kalau yang kenal Kekna dorang akan tahu Kekna ni seorang yang cepat touching. Bukan touching dengan benda yang remeh temeh tu. Touching dengan kebaikan orang lain terhadap Kekna. Sambil tengok hindustan pun boleh merah2 mata menangis. Itulah Kekna. ?